Idag om ett år

I dag om ett år är en serie där vi följer människor som har bestämt sig för att förändra sitt liv eller på något sätt förverkliga en dröm. Under tolv månader jobbar de medverkande med att förändra sina liv på olika sätt. Det kan vara allt från att hitta kärleken till att lära sig gå igen efter en olycka, bli cirkusartist, skriva en bok eller att bestiga Kilimanjaro. Eller något helt annat.

I programmet kommer vanliga människor att göra entré genom studions "Idag-dörr" och berätta om hur de ska förändra sina liv. Några minuter senare återkommer de genom ”Om ett år”-dörren. Ett helt år har gått för deltagarna, men bara några minuter för tittarna.

Vi på ITV Studios Sweden producerar serien för SVT och vi kommer följa dessa människor, som har bestämt sig för att verkligen satsa, under ett helt år. Programledare är välkända SVT-profilen Pernilla Månsson Colt.

Idag om ett år är den svenska versionen av det brittiska formatet This time next year som just nu gör succé på Channel 4 i Storbritannien.